Предстоящи събития
 
Европейската организация за защита на потребителите ще връчи Меморандум с приоритети за Българското председателство на съвета на ЕС
 
04 декември 2017

Президентът на Европейската организация за защита на потребителите (BEUC) Орян Бринкман ще връчи на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев Меморандум с приоритетите на организацията за Българското председателство на съвета на ЕС. Събитието ще се проведе утре (5 декември), от 11:00 часа, в Голяма зала на Министерството на икономиката, на ул. Славянска.

По установена дългогодишна традиция в навечерието на всяко Председателство на ЕС, Европейската организация за защита на потребителите представя своите приоритети по законодателните досиета, които ще бъдат обсъждани през следващите шест месеца в ЕС. Тези приоритети се оформят под формата на Меморандум, чрез който организацията заявява своята позиция по проблемите, които засягат интересите на потребителите.

Европейската организация за защита на потребителите представлява интересите на потребителите пред институциите на ЕС. В организацията членуват 43 независими национални потребителски организации.

 
 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Програма COSME 2014-2020
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката