Делян Добрев: Панагюрското златно съкровище е инвестиция в самочувствието на нацията
 
16 април 2012

Днешното събитие по откриване на експозицията "Панагюрско златно съкровище" е инвестиция в самочувствието на нацията. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на церемонията по откриване на зала-трезор, в която се съхранява оригиналът на Панагюрското златно съкровище в родния му град. На събитието присъстваха вицепрезидентът на България Маргарита Попова, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на културата Вежди Рашидов, кметът на Панагюрище Никола Белишки, областният управител на Пазарджик д-р Дончо Баксанов, основният дарител д-р инж. Лъчезар Цоцорков и други. Оригиналът на прочутото съкровище ще бъде излаган в трезора всяка година за около месец за празника на Панагюрище през май, а в останалото време там ще бъде поместено копие-реплика.

Според министър Добрев излагането на панагюрското злато в родния му град несъмнено ще привлече нови посетители, които ще се докоснат до непреходното в културата на българските земи. Това събитие ни дава и отлична възможност за развитие на културния туризъм в страната, посочи още той.

По думите на министър Добрев днешното събитие е свързано и с енергетиката, и по-специално с ползите от отдаването на подземните богатства на концесия. То е пример за това как всеки един концесионер трябва да подхожда отговорно към развитието на общината, в която осъществява дейността си. Надявам се всички концесионери да последват именно този пример, подчерта Добрев.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 

Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
Ресор Енергетика: +359 2 940 7384
Ресор Туризъм: +359 2 940 7373
 
Сайт на Управляващия орган на ОП "Конкурентоспособност" - в нов прозорец
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mee.government.bg