Делян Добрев: Заплатите на миньорите от "Горубсо-Мадан" вече са преведени
 
24 март 2012

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев се срещнаха днес с миньорите от "Горубсо-Мадан". На срещата присъстваха кметовете на Мадан и Смолян, както и депутати от областта.

"Не беше моя работа да се намесвам в решаването на проблема, тъй като става въпрос за частна компания", заяви министър-председателят Бойко Борисов. Убедих се, че намесата ми е необходима, защото става въпрос за много хора и неспазване на законите от тази компания, допълни още той. От  думите  на премиера стана ясно, че е  предпочетен именно този концесионер, защото той има мини в Златоград, живее в същия район и има дългогодишен опит работата в тази сфера.

"Днес миньорите имат работа и заплатите са преведени по сметките им", заяви министърът на икономиката,енергетиката и туризма Делян Добрев. Той изрази задоволство от намерения изход от ситуацията. "Бях най-притеснен от това, че след изтичането на 30-дневния срок, трябваше да отнемем концесията, а това означава хората да останат без работа и получаването на заплатите им да се отложи дълго във времето", допълни министър Добрев.

"Новият концесионер и работниците в "Горубсо-Мадан" имат готовност да започнат работа в първите дни на новата седмица, категоричн бе министърът. Той допълни още, че вече се купуват каски, самоспасители и работно облекло за миньорите. Делян Добрев получи уверение от концесионера, че ще се подобрят условията на труд за работниците, както и че ще започне работа по отстраняване на всички забележки от Инспекцията по труда. "Подготвя се и споразумение с Националната агенция за приходите (НАП), с което да се изплащат осигуровките на миньорите", каза още министър Добрев.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 

Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
Ресор Енергетика: +359 2 940 7384
Ресор Туризъм: +359 2 940 7373
 
Сайт на Управляващия орган на ОП "Конкурентоспособност" - в нов прозорец
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mee.government.bg