Министър Караниколов обсъди възможностите за изграждане на индустриална зона в Търговище
 
19 декември 2017

Министърът на икономиката Емил Караниколов обсъди възможностите за изграждане на индустриална зона в Търговище с представители на бизнеса и местната власт. Това стана по време на форум, организиран от община Търговище, на който присъстваха и кметът на града Дарин Димитров, както и областният управител Митко Стайков.

„Изграждането на нови икономически зони и развитието на старите е една от целите, които Министерството на икономиката има пред себе си в посока решаване на регионалните диспропорции“, заяви министър Караниколов. По думите му икономическите зони са една от мерките за привличане на допълнителни инвестиции, които ще доведат до повишаване на конкурентоспособността на българската държава, а оттам и до вдигане на жизнения стандарт чрез увеличаване на заплатите и подобряване на условията за труд.

Министър Караниколов припомни, че в индустриалните зони първо ще се изгражда прилежащата инфраструктура, а след това ще се продават терени и право на строеж. Той подчерта също, че ще има нови насърчителни мерки за инвеститорите в тях.

"Разчитам на областните управители, на местното самоуправление да предлагат и допълнително терени за изграждане на индустриални зони", каза още икономическият министър.

По време на дискусията министър Караниколов запозна присъстващите и с напредъка по редуцирането на административната тежест, като подчерта, че Министерството на икономиката е едно от трите министерства с най-много изпълнени мерки. Той изтъкна и важната роля на България като домакин на Седмата среща на правителствените ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай по Инициативата 16+1, която е допълнителна възможност за засилване на инвестиционното и търговско сътрудничество със страната.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Програма COSME 2014-2020
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката