Провеждането на българо-тунизийски бизнес форум бе договорен на среща в Министерството на икономиката
 
09 ноември 2017

Провеждането на българо-тунизийски бизнес форум през пролетта на 2018 г. бе договорен по време на среща между главния секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров и вицепрезидентите на Конфедерация на работодателите на Тунис Conect international г-н Фуед Геддиш и Аднен Бусида. На срещата присъства и почетният консул на Хашемитско кралство Йордания в Република България г-н Хасан Бармауи.

По време на срещата Владимир Туджаров представи възможностите за инвестиции в България чрез Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) и чрез Национална компания индустриални зони (НКИЗ). Той очерта макроикономическата рамка на страната ни и нейното устойчиво развитие, което бележи 4% ръст на БВП, като подчерта, че България прилага най-атрактивния данъчен режим сред страните-членки от ЕС. В отговор тунизийските представители споделиха, че през 2017 г. бележат ръст на инвеститорите с 18 % поради направени промени в техния Закон за насърчаване на инвестициите, който към момента е доста по-либерален и гъвкав.  Също така стана ясно, че Тунис приема България като страна с традиции в земеделието, в чиято област биха могли да се намерят много допирни точки, предвид факта, че страната е основен производител на земеделска техника. Области от взаимен интерес, по думите на Владимир Туджаров, представляват също и секторите на хранително-вкусова промишленост, химическа промишленост, селско стопанство, строителство, ВЕИ, туризъм и др.

Двете страни се съгласиха, че провеждането на българо-тунизийски бизнес форум ще възстанови прекъснатите връзки между България и Тунис и ще даде нов тласък на бизнес взаимоотношенията им.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Програма COSME 2014-2020
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката