Зам.-министър Борисов: 90% от шведските компании виждат нов потенциал за развитие на бизнес в България
 
07 февруари 2018

Проучване на шведски компании показва, че 90% от тях виждат потенциал за развитие на бизнес в България. Откриването на нов цех „Покритие на метални части чрез електрофореза“ на територията на „AК Електрик“ АД е един от днешните успешни примери. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на официална церемония при откриването на новото съоръжение. На събитието присъстваха и Владимир Туджаров главен секретар на Министерство на икономиката, Ирена Соколова  областен управител на гр. Перник, Пламен Алексиев кмет на гр. Радомир, представители на бизнеса и др.

По време на церемонията зам.-министър Борисов изтъкна, че благодарение на АК Електрик и AQ Group икономическите отношения между България и Швеция се задълбочават. „Предприятието се развива много устойчиво през последните години, следвайки най-модерните принципи за иновации“, допълни той.

Заместник-министър Лъчезар Борисов увери, че Министерство на икономиката ще продължи да бъде ангажирано с подобряване на бизнес средата и няма да спре агресивната политика за намаляване на административната тежест. „Ние ще работим усилено и за насърчаване на инвестициите и иновациите и подобряване на достъпа до финансиране“, каза още той.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Програма COSME 2014-2020
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката