Зам.-министър Лъчезар Борисов: МИ финансира 13 стартиращи фирми по програма „Техностарт 3“
 
21 декември 2017

В националния конкурс „Технострат 3“ тази година бяха получени общо 92 кандидатури, като одобрените са 13 стартиращи фирми. Това каза заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на церемония по връчването на договорите „Техностарт 3“. Той подчерта, че целта на програмата е да се подкрепят и финансират стартиращи фирми, които имат най-голям потенциал за устойчивост и пазарна реализация на своя продукт или услуга.

По думите му идеите, които са одобрени обхващат разнообразни дейности, както от сектора на производство,  така и от сектора на научната и развойна дейност, с приложение от биотехнологиите и медицината до машиностроенето, козметиката, храните и сферата на спорта.

Зам.-министър Борисов припомни, че програмата „Технострат 3“ се реализира със средства от бюджета на Министерството на икономиката, планирани в бюджетна програма “Насърчаване на предприемачеството и иновациите”. Тя е един от инструментите, които МИ използва наред с останалите, а именно възможностите на ОПИК 2014-2020, на Българска банка за развитие, на София Тех Парк и др.

Зам.- министър Борисов пожела успех на младите предприемачите в нелекия път, който им предстои, както и пазар за реализация на техните продукти и услуги. „13 български предприемачи остават в родината си и ще допринесат за иновативното развитието на българската икономика. Надявам се да реализират един устойчив бизнес и в най-скоро време да се наложат като успешни иновативни компании, заключи зам.-министър Борисов.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Програма COSME 2014-2020
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката