Заместник-министър Иванова обсъди подготовката на бъдещата Съвместна комисия за сътрудничество между България и Египет
 
28 ноември 2018

Механизмите и подготовката на бъдещата Съвместна комисия за сътрудничество между България и Египет бяха обсъдени от заместник-министъра на икономиката Лилия Иванова и посланика на Египет в България Н.Пр. г-н Моайад Фаталах Елдали. Очаква се комисията да даде нов тласък на търговско-икономическите взаимоотношения между двете страни и да затвърди възходящия тренд на стокообмена от миналата година, който за 2017 г. надхвърля 1 млрд. щ. д.

Зам.-министър Иванова акцентира върху възможностите за организирането и на съпътстващи комисията бизнес форуми и панаири, които според нея са форма за преодоляване на бариери и са доказали своята ефективност с времето.

По време на срещата икономическият заместник-министър изведе на преден план макроикономическата и финансова стабилност на България, като подчерта, че страната ни е изключително привлекателна бизнес дестинация. Тя коментира също, че египетските предприемачи могат да разчитат на различни форми на институционална подкрепа.

Зам.-министър Лилия Иванова заяви още, че разчита на интензивен диалог с посланика, който от своя страна изяви готовност да съдейства на българските фирми при проблеми, свързани с регистрацията и всякакъв тип ограничения, които спъват двустранните връзки между българския и египетския бизнес.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката