Заместник-министър Лъчезар Борисов отличи победителя в Четвъртия конкурс на Съвета по иновации и развитие на технологиите
 
21 април 2017

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов отличи „Сенсата технолоджийс България“ като победител в категорията за иновативно предприятие в Четвъртия конкурс на Съвета по иновации и развитие на технологиите към Българска търговско-промишлена палата (БТТП).

„Приветствам инициативата на БТТП и Съвета по иновации, защото иновациите са част от политиката и приоритетите на Министерство на икономиката. Един от механизмите, с които работим в тази посока е концепцията за Индустрия 4.0, която наскоро приехме. Уверен съм, че Индустрия 4.0 ще промени облика на българската икономика“. С тези думи той връчи наградата на „Сенсата технолоджис България“, която стана и Инвеститор на годината за 2016 г. на официалните награди на Българска агенция за инвестиции (БАИ). Българското дъщерно дружество на американската Sensata Technologies произвежда електромеханични сензори за автомобилната индустрия и има два има два високотехнологични завода в България – в гр. Ботевград и в гр. Пловдив, както и Бизнес център в София с развойно звено, звено механизация, най-голямата в света тестова лаборатория на компанията, Център за обслужване на клиенти и Център за споделени услуги.

 

„Иновациите са водещи за развитието на икономиката, защото светът се променя бързо и ние трябва да отговаряме адекватно на действителността като предлагаме високотехнологични продукти“. Това каза генералният мениджър на „Сенсата технолоджис България“ Томи Вер Елст при получаването на приза и благодари на Министерство на икономиката и БТТП за подкрепата, която оказват на бизнеса в разработването на нови технологии, които са лостът към една иновативна и конкурентоспособността икономика и подчерта, че само за миналата година са инвестирали в иновации над 1 млн. лева. По думите му иновациите са механизмът, с който ще се задържат младите и енергични хора в България.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Програма COSME 2014-2020
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката