10 млн. лева ще инвестира водеща българска транспортно-логистична компания в изграждането на нов логистичен център
 
07 юли 2021

10 млн. лева ще инвестира водеща българска транспортно-логистична компания в изграждането на нов логистичен център в Индустриален парк София-Божурище. Официален старт на строителните дейности бе даден днес с церемония за първа копка от заместник-министъра на икономиката Калина Константинова и Веселин Стоянов, основател и управител на Transpress. По план модерната база трябва да заработи в края на 2022 година. Проектът е получил Сертификат Клас А за инвестиция от Министерството на икономиката, като поетапно с реализацията му ще бъдат открити около 100 работни места.

„За мен е удоволствие да направим първа копка на новата модерна логистична база на компания, която продължава да се развива в трудни икономически условия.В лицето на държавата се надявам да продължавате да имате честен и лоялен партньор, заяви заместник-министър Константинова.

Управителят на компанията Веселин Стоянов от своя страна изказа благодарност на институциите, в лицето на Министерство на икономиката и на Българската агенция за инвестиции за това, че са подпомогнали проекта със сертификат клас А.

В церемонията за първа копка днес участие взеха още, заместник-изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Маджиде Ахмедова, изпълнителният директор на Национална компания “Индустриални зони” Антоанета Барес и Ангел Бухларски, заместник-кмет на Община Божурище.

Мащабната база ще бъде с обща площ 40 дка и 8 хил. кв. м. застроена площ, която ще включва крос-докинг платформа и склад за обработка на товари, зона за разпределение на пратки и стоки, както и офисна част и център за обслужване на клиенти. Проектът предвижда изграждането на 60 рампи, което ще позволи едновременното товарене и разтоварване на 60 камиона с режим на работа 24/7 по стандартите за глобална компания. Ще могат да се обработват до 12 000 тона на денонощие. Паркинг зоната може да поеме до 100 камиона и 300 автомобила. С тези параметри логистичният център ще бъде без аналог у нас и с най-голямата крос-докинг платформа за обработка на палетни пратки.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката