9726 са проверените разходомери по бензиностанциите в страната
 
22 август 2015

Близо 10 000 разходомери са проверени по бензиностанциите в цялата страна от експерти на Български институт по метрология (БИМ) към момента. 84 от тях са затворени след констатирани отклонения над допустимите норми между отчитаното и реално зареденото гориво. Неизправните разходомери са маркирани със знак „Х“.

Смяната на пломбите на измервателните уреди започна от сряда по разпореждане на премиера Бойко Борисов и министъра на икономиката Божидар Лукарски, след като проверки на компетентните органи установиха нарушения при качеството и количеството на предлаганите на пазара горива. Целта на проверката е да се засили контролът върху средствата за измерване по бензиностанциите. Тя е част от системните усилия на правителството за ограничаване на некоректните практики на пазара за горива у нас.

На база на констатираните в проверката нередности Министерство на икономиката ще допълни предложенията си за промяна в нормативната уредба.

Проверките на експертите от БИМ продължават до пълното изпълнение на графика.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg