Българската стартъп асоциация – BESCO и Министерството на икономиката обсъдиха предложния за промени в нормативната уредба за стартиране и развитие на бизнес в България
 
09 юли 2018

На проведена днес среща, с ръководството на Българската стартъп асоциация – BESCO, в Министерството на икономиката бяха обсъдени конкретни предложния за промени в нормативната уредба, оптимизиращи условията за стартиране и развитие на бизнес.

На фона на бързо развиваща се глобална среда, Министерство на икономиката заяви категорична подкрепа на инициативите на Българската стартъп асоциация – BESCO, свързани с подобряване на предприемаческата среда в страната и с амбицията България да стане Стартъп инкубаторът на Европа.

„Министерството на икономиката подкрепя инициативи на стартъпи и иновативни компании, защото те са носител на иновации, създават най-висока добавена стойност и са основен инструмент за задържане на младите таланти в България“, заяви зам.-министър Лъчезар Борисов по време на срещата. По думите му министерството ще започне диалог с ресорните ведомства – Министерски съвет, Министерство на финансите и Министерство на правосъдието, за евентуални промени в законодателството, аналогочини със съществуващите успешни практики в други членки на ЕС. За оптимизиране на средата и за стартиране на бизнес у нас, Министерство на икономиката ще разчита за сътрудничество и на другите институции.

На срещата бе взето решение за привличане, в дейността на работната група за развитие на стартъп средата към Министерството на икономиката, на експерти от други ведомства, както и на външни експерти и независими консултанти.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката