Германските практики срещу кражбите на фирми бяха представени пред министър Лукарски
 
11 април 2016

Германските и европейските практики за предотвратяване кражбите на фирми бяха представени на среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски, заместник-министър Любен Петров с нотариус Рихард Бок, заместник-председател на германската Федерална Нотариална камара /Бундеснотаркамер/, Кристиан Шол, завеждащ офиса в Брюксел на германската Федерална Нотариалната камара и техните български колеги нотариус Светлин Микушински, заместник-председател на Съвета на нотариусите, Нотариална камара на България и нотариус Дарин Трифонов, член на Съвета на нотариусите, Нотариална камара на България.

Заместник-министърът на икономиката подчерта пред гостите, че усилията на българското правителство са насочени към създаване на устойчива, предсказуема и сигурна бизнес среда у нас. Всеки инвеститор трябва да знае, че е защитен от закона, за да развива спокойно своята дейност, а това да създава устойчив ръст на икономическия ни растеж – каза зам.-министър Петров. Представителите на Съвета на нотариусите резюмираха готвените промени в Проекта на Закон за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс и Проекта на Закон за изменение и допълнение на Търговския закон, засягащи предотвратяването на фирмените кражби. Нотариус Рихард Бок представи добри практики от Германското законодателство срещу кражбата на фирми, свързани с нормативната уредба на Търговския регистър и сигурността на бизнес климата в Германия, ролята на нотариусите като гаранти за достоверността на информацията, отразявана в Търговския регистър и др.

Министър Лукарски покани нотариус Рихард Бок и неговите колеги да споделят германския опит в рамките на следващото заседание на Националния икономически съвет, за да могат пред работодателските организации да бъдат представени и дискутирани проблемите и решенията за предотвратяване на явлението „кражба на фирми“.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Програма COSME 2014-2020
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката