Като възпитаник на Немската езикова гимназия, министър Никола Стоянов откри новата учебна година в училището
 
15 септември 2022

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов откри учебната година в 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, където е завършил средното си образование.

Той пожела на учениците и преподавателите успешна учебна година, която да бъде изцяло присъствена. „Моят съвет към всички ученици е - уважавайте своите учители и се вслушвайте в тях, защото те са хората, посветили професията си на вашето бъдеще“, каза министър Стоянов.

„Живеем в динамична среда, която предлага много възможности за развитие, но и налага своите големи изисквания. Стремете се към знания и бъдете упорити, защото образованието е това, което ще положи основите на утрешните ви успехи“, допълни Никола Стоянов. Той подчерта още, че като възпитаник на Немската гимназия знае, че да си ученик в нея е привилегия, но и голяма отговорност. „Пред вас ще се открият хиляди възможности, но се надявам, че където и да продължите образованието си, ще се върнете и ще приложите наученото тук, защото България има нужда от вас“, каза още икономическият министър.

В края на изказването си министър Стоянов се обърна на немски език към присъстващите с думите – „може да съм забравил малко от немския език, но никога няма да забравя Немската гимназия“.

Министър Стоянов уважи поканата да участва в тържествата и в 120 Основно училище „Г. С. Раковски“, в което е получил основното си образование. Той удари първия учебен звънец и пожела смелост и много успехи на първокласниците и всички останали ученици.

Заместник-министрите на икономиката и индустрията Ирина Щонова и Димитър Данчев откриха учебната 2022-2023 година съответно в 6 ОУ „Граф Игнатиев“ и 133 СУ  „А.С. Пушкин“. Те поздравиха учениците и им пожелаха да бъдат успешни и да сбъдват мечтите си.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg