Корнелия Нинова: Очакваме служебния кабинет да продължи борбата срещу употребата на райски газ
 
28 юли 2022

Проверките на продукти съдържащи райски газ продължават

 

Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и днес продължи да следи работата на Комисията за защита на потребителите (КЗП) във връзка с наредените от нея масирани проверки за продажба на райски газ.

Акцията продължава втори ден, като вчера основно се извършваха проверки в черноморските ни курорти. На територията на цялата  страна са проверени над 110 магазини и заведения. Инспекторите масово наблюдават укриване на стоката. Въпреки това в над 10 обекта е установено предлагане, иззети са проби и са издадени заповеди за спиране на продажбата.

Паралелно  продължават  и проверките в онлайн сайтовете. Направени са контролни покупки от лица, които предлагат стоки, съдържащи райски газ. Изпратени са запитвания до хостинг компаниите за установяване на лицата, управляващи съответните сайтове.

Министър Корнелия Нинова коментира, че уплашени от проверките и високите глоби от 25 000 лв. търговците масово  укриват райския газ. Вероятно изчакват смяната на екипа в министерството. До последния ден в Министерството на икономиката и индустрията ще правим ежедневни проверки. Очакваме служебния министър да продължи. Здравето и животът на децата са най-важни.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg