Корнелия Нинова се срещна със зам.-генералния секретар на ОИСР
 
13 юни 2022

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова се срещна със заместник-генералния секретар на ОИСР г-н Улрик Кнудсен. Двамата обсъдиха пътната карта за присъединяване на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. (ОИСР)

Предстои процес на разговори в 25 комитета, сред които Комитет за преглед на икономиката, за образователна политика, здравеопазване, заетост, труд и социална политика, потребителска политика и др. "Нашите екипи са готови. Вече се работи по подготовката на експертните срещи. Надяваме се да подготвим меморандума за месец октомври. Приемането на България в ОИСР ще осигури благоприятна бизнес среда, балансирано регионално развитие и по-високо качество на живот на българските граждани.“,  заяви министър Нинова.

Г-н Кнудсен увери, че неговият екип е в България, за да подпомогне целия процес по присъединяване и поздрави министър Нинова за усилията. Тя от своя страна благодари за поканата за присъединяване и я определи като висока оценка за България.

Вицепремиерът запозна заместник-генералния секретар с обстановката в страната и изтъкна: „Въпреки кризите и огромните предизвикателства, за първото тримесечие на годината имаме ръст на БВП от 4,1 процента, както и ръст на индустриалното производство. Правителството оказва помощ на икономиката, за да не фалират предприятия и да не се губят работни места."

 

 

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Тел.: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg