КРИБ пред министър Стоянов: Първостепенна задача е подготовката за зимата и наваксване на загубеното време
 
11 август 2022

Повече съвместни инициативи, оперативен диалог по приоритетните теми и използване на експертизата на работодателите и синдикатите при формиране на политиките в сектора. Това са част от приоритетите, които министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов представи на среща с Конфедерацията на работодателите в България (КРИБ). Разговорът бе по негова инициатива и продължава серията от експертни обсъждания за състоянието и бъдещето на българската икономика, които започнаха с всички синдикални и работодателски организации от първия ден на мандата му.

 

За бизнеса приоритетна задача е подготовка на икономиката за идващата зима и сигурност на енергийните доставки, подчертаха от КРИБ. Според тях има много неизвестни и около българския План за възстановяване и устойчивост, а това е историческа възможност за страната ни, която трябва да използваме ефективно. Растящите цени на строителните материали, е друг сериозен проблем на членовете на Конфедерацията. По-добър диалог с изпълнителната власт бе поискан и при мониторинга на проектите с европейско финансиране и отчитане на последствията на глобалната пандемия върху дейността на предприятията.

 

„В следващите месеци ще имаме пълна координация с Министерството на иновациите и растежа, за да можем да предложим и най-добрите мерки за бизнеса“, обясни министър Стоянов. Той разясни, че вече е проведена оперативна среща с министър Пулев и диалогът между тях ще бъде постоянен. „Нашето правителство няма да има комфорта да се занимава само с организация на избори защото проблемите са много и те искат незабавно решение“, допълни той. Сред темите, които работодателските и синдикалните организации поставят на разговорите са сигурност на енергийните доставки, Зелената сделка, мерките за насърчаване на растежа. „Времето ни е малко и затова разчитаме на бизнеса и синдикатите да участват активно в процесите и да дават обратна връзка за провежданите политики“, каза министър Стоянов.

 

От страна на работодателската организация в срещата участие взеха членовете на Управителния съвет на КРИБ Стоян Ставрев и Любомир Пейновски.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg