Квалифицираните кадри са предпоставка за нарастване на инвестициите в България
 
26 април 2016

„Българската икономика все повече изпитва необходимост от квалифицирани и добре подготвени инженерни и технически кадри, за да могат да нарастват непрекъснато инвестициите у нас.“ Това каза заместник-министърът на икономиката Любен Петров по време на дискусия “Инвестиции и устойчив растеж в аутсорсинг сектора”, организирана от Клуб Инвестор.бг. „Слушаме максимално бизнеса и синдикатите“, обясни заместник-министърът. По думите му е трудно да се достигне до цялостна програма в законодателството, но е по-добре да се действа веднага, защото към страната има интерес от инвеститори, които знаят колко добри условия предлага България.

Заместник-министър Петров призова българските фирми да търсят непрекъсната връзка с търговските ни представители по света за нови възможности за инвестиции в страната. Той очерта пред участниците в дискусията идеята на Министерство на икономиката за онлайн платформа, която да свързва търговските аташета, бизнеса и работодателските организации. По този начин в реално време ще може да се получава информация за бизнес събития и възможности за инвестиции, без да се губят време и ресурси.

В дискусията участие взеха вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, заместник-кметът на община Пловдив Стефан Стоянов, председателят на Борда на директорите на Българската аутсорсинг асоциация Стефан Бумов, представители на бизнеса.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката