Малките предприятия създават 41.7% от добавената стойност в България
 
31 май 2016

Малките и микро предприятия създават 41.7% от добавената стойност в България. Това заяви зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева на официална церемония за връчване на наградите "Големите малки". Инициативата се организира от вестник "24 часа" за втора поредна година и цели да насърчи предприемачеството и развитието на малкия бизнес. Тазгодишното издание на конкурса събра 85 успешни български фирми, 10 от които бяха отличени с призове. На събитието присъстваха президентът Росен Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, финансовият министър Владислав Горанов, председателят на парламентарната комисия по икономическа политика Петър Кънев, изпълнителният директор на „София Тех Парк“ Йолиан Иванов и издателят на в. „24 часа“ Венелина Гочева, както и представители на бизнес организации, компании и медии.

На церемония зам.-министър Везиева отличи компанията "J point cards", която се занимава с производство на PVC карти с широк спектър на приложение.

Везиева изтъкна, че малките и микро фирми представляват 98,6% от всички предприятия в страната, което показва тяхната значимост за икономиката ни. „За нас тези фирми са много големи, те са доказателството, че в България може да се прави успешен бизнес”, завърши тя.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката