Международна компания проявява интерес към създаването на център за иновативни решения в България
 
16 септември 2015

Международна компания за техническо и офис оборудване проявява интерес към възможностите за стартиране на дейност в България. Това стана ясно по време на среща в Посолството на Република България в Лондон между заместник-министъра на икономиката Любен Петров и директора по иновации на компанията. Пред българския заместник-министър бе представена идеята за създаване на център за разработване на иновативни решения в партньорство с български фирми и институции. Фирмата има вече 4 такива центъра, които работят по целия свят. България би могла да бъде подходяща инвестиционна дестинация, тъй като може да предостави квалифицирани експерти в областта на IT, поясни представителят на компанията.

Заместник-министър Петров представи възможностите за инвестиране в България, свързани с данъчното законодателство, Закона за насърчаване на инвестициите и работата по проекти, насърчаващи връзката между образованието и потребностите на бизнеса от специалисти. Той изтъкна стабилната политическа ситуация в страната, водеща до стабилен икономически растеж и макроикономически показатели. Любен Петров представи предимствата, които българското законодателство предоставя на инвеститорите – 10% корпоративен данък, 10% данък върху доходите на физическите лица, 5% данък върху дивидента, както и 0% корпоративен данък в районите с висока безработица. Заместник-министърът на икономиката акцентира върху развитието и управлението на индустриални зони и технологични центрове от Национална компания „Индустриални зони“, както развитието на научна и развойна дейност и генерирането на иновации в „София Тех парк“. Той визира условията и възможностите за финансиране на иновативни проекти с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 година.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg