Министър Борисов: Близо 140 млн. лв. са изплатени по ОПИК на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19
 
02 октомври 2020

Общо изплатените до момента безвъзмездни средства към българските фирми по Процедура „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ са в размер на 139 116 192 лева към близо 17 хил. фирми. Това заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който подписа днес два договора за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020 /ОПИК/.

Договорите са за процедури за подкрепа на малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози с бюджет от 30 млн.лв.  и процедура за подкрепа на туроператори и туристически агенти с бюджет от 10 млн.лв. Те бяха подписани с вицепремиера и министър на туризма г-жа Марияна Николова и министъра на  транспорта г-н Росен Желязков, чиито ведомства са директни бенефициенти по процедурите за подпомагане. Основната цел на процедурите е да се осигури оперативен капитал за българските микро, малки и средни предприятия от двата сектора.

Министър Борисов изтъкна, че с договорите се надгражда партньорството между министерствата за подкрепа на бизнеса. „Секторите на транспорта и на туризма са от най-засегнатите от кризата, каза още той и посочи, че работата по ОПИК продължава ускорено.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката