Министър Борисов отличи големия победител в ежегодните награди „Големите малки“
 
08 октомври 2020

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи голямата награда в категория „Устойчиво развитие“ на семейната фирма „Родинови“ ООД на провелата се за шеста поредна година инициатива „Големите малки“.

По време на официалната церемония той изтъкна, че Министерството на икономиката споделя визията за подкрепа на малкия бизнес. В продължение на думите си, той сподели, че по процедурата за „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ вече са одобрени за финансиране са над 21 000 броя проектни предложения, подадени в рамките на общо двадесет и осем оценителни сесии, по които стойността на предоставената безвъзмездна финансова помощ е в размер на около 173 млн. лева. Той допълни, че приоритет в работата на икономическото министерството са принципите на прозрачност, скорост и откритост, взаимовръзката между които ще доведе до най-ефективно преодоляване на последствията от кризата.

Награда в категория „Устойчиво развитие“ връчи и заместник-министърът на икономиката Стамен Янев. Той отличи фирма „Анира Трейдинг“ ЕООД, която произвежда колбаси и продукти от месо под марката „Деликатес“.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката