Министър Борисов подписа договор за финансиране в размер на близо 500 хил.лв. на публична общинска инфраструктура по реда на ЗНИ във връзка с изпълнението на инвестиционен проект в град Костинброд
 
14 октомври 2020

Министър Лъчезар Борисов и кметът на Костинброд Трайко Младенов подписаха договор между Министерството на икономиката и Общината за финансиране изграждането на елементи от техническата инфраструктура - публична общинска собственост. Инфраструктурата се изгражда  във връзка с  изпълнение на инвестиционен проект „Разширяване на производствен център на Кока-кола в Костинброд, 2020“ сертифициран по реда на Закона за насърчаване на инвестициите /ЗНИ/. Размерът на планираната инвестиция по проекта на компанията е  34 284 000 лв.

За изпълнението на договора от бюджета на Министерството на икономиката за 2020 г. на община Костинброд ще бъдат предоставени средства в размер до 469 061 лв. за изграждане на кръгово кръстовище до производственото предприятие на дружеството.

Икономическият министър участва и в дискусия „Заедно срещу кризата”, организирана от в-к „Стандарт” в града. Той представи пред бизнеса в региона новите мерки на държавата в подкрепа на бизнеса. По думите му до месец и половина още 200 млн.лв. ще бъдат инвестирани в икономиката през антикризисните мерки, изпълнявани от Министерството на икономиката. „Скоро ще стартира  процедура, наречена „Големите-малки”. Грантовете ще са за 78 млн. лв. и ще са за компании, с оборот над 500 000 лв., които попадат в сегмента на малките. Още една процедура, отново за 78 млн. лв., пък е предназначена за пренастройка на фирмите за работа в условия на пандемия. Министърът подчерта, че средствата не са само за осигуряване на предпазни средства, а най-вече за подпомагане на технологичното преустройство на производствата, така че хората да са защитени от заразата.

Борисов коментира и прогнозите за спад на икономиката през тази година. Той изтъкна , че се работи този спад да е под 7% „Надявам се да го сведем до под 5%, категоричен бе министърът на икономиката.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката