Министър Борисов: Със 156 млн. лева ще подпомогнем затворените бизнеси
 
16 декември 2020

Министерството  на икономиката в сътрудничество с НАП изготви процедура за „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“. Бюджетът е в размер на 156 млн. лева, като средствата са от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. Мярката е за ликвидност на засегнатите сектори от противоепидемичните мерки. Това заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов на съвместен брифинг с ръководството на  Националната агенция за приходите (НАП).

Министърът на икономиката уточни, че процедурата е за подкрепа на предприятия, преустановили или ограничили дейността си в резултат на заповедите на министъра на здравеопазването във връзка с противоепидемичните мерки. „Приемането на документи за кандидатстване, обработката и изпращането на помощта се предвижда да се извършва от НАП изцяло по електронен път. Заложени са изключително кратки срокове за подаване на проектни предложения – две седмици и за предоставяне и изплащане – една седмица“, допълни министърът.

По думите му помощта ще се изчислява като процент от оборота на конкретните обекти, който е реализиран през периода на 2019 г., съответстващ на периода, през който обектите са преустановили дейност през тази година.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg