Министър Борисов връчи три сертификата за инвестиция клас А
 
20 август 2020

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи три сертификата за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на обща стойност близо 70 млн. лв. и разкриване на 340 нови работни места. На официалната церемония в Министерството на икономиката присъства и зам.-министърът Стамен Янев.

„Солвей Соди“ Ад получи сертификат за инвестиционен проект, свързан с инсталация, производство, опаковане и съхранение.

Фирма „Ди Би Карго България“ ЕООД бе сертифицирана за проекта „Диверсификация на съществуващо предприятие на „Ди Би Карго България” ЕООД ”, който ще се реализира в гр. Карлово, обл. Пловдив.

Сертификат клас А бе връчен и на IT компанията „Скейл Фокус“ за инвестиционния проект „Растеж на ФОКУС“.

По време на разговора представителите на компаниите изразиха своята благодарност към Министерството на икономиката и Българска агенция за инвестиции (БАИ) за ползотворното сътрудничество и оказаното съдействие. Министър Борисов от своя страна увери присъстващите, че парите по мерките за подкрепа на стратегически инвеститори са подсигурени.

В процес на сертифициране към момента са 56 проекта на обща стойност 1480.18 млн. лв. и са заявени над 4911 работни места.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката