Министър Караниколов: Държавата ще е предвидим партньор на пазара на горива
 
23 май 2020

Това е резултат от работа, започнала преди повече от година. Държавата ще бъде предвидим партньор и лоялен конкурент на пазара на горивата. Това заяви в сутрешния блок на БНТ „Денят започва“ министърът на икономиката Емил Караниколов.

Караниколов изтъкна, че конкуренцията в данъчните складове ще доведе до по-добро качество и цени на горивата. „Държавните бензиностанции ще бъдат търговско дружество, което ще изгради своя модел и ще работи така, че да е ясен пример за това как се формират цените“, уточни икономическият министър.

По думите му важни са данъчните складове. Караниколов посочи,че през тези данъчни складове могат да влязат нови играчи. „Колкото повече играчи влязат, колкото повече от различни места носят гориво, толкова ще имаме по-добри цени, толкова ще имаме и по-добро качество на горивото, разясни министърът на икономиката.

Караниколов бе категоричен че България е влязла в кризата с много добри макроикономически параметри. „Между 85-90% от спрените заради пандемията  бизнеси вече са отворени“, каза икономическият министър. Той подчерта, че по процедурата за „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ са подадени над 24 хиляди проекта  на стойност над 197 млн. лева.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката