Министър Караниколов: Има потенциал за реализирането на повече съвместни проекти с Китай
 
07 юли 2018

Впечатляващото присъствие днес на бизнеса от Китай и страните от Централна и Източна Европа е доказателство за нарастващия интерес и потенциал за развитието на още по-мащабно партньорство между компаниите от нашите страни и реализирането на повече съвместни проекти. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, при откриването днес на Българо–китайски бизнес форум, провеждащ се в София, в рамките на Седмата среща на ръководителите на правителства на страните от Централна и Източна Европа/ ЦИЕ/ и Китай. На официалното откриване на Форума присъстваха премиерите на двете страни Бойко Борисов и Ли Къцян, както и лидерите на 16-те страни от ЦИЕ.

Министър Караниколов посочи, че България отдава важно значение на Инициатива „16+1“ като много добра основа за разширяване на сътрудничество с китайската страна в области от взаимен интерес като високите технологии, инвестициите, индустриалното партньорство, смесените предприятия, селското стопанство, инфраструктурата и транспорта, енергетиката, туризма и др.

По думите му на днешния бизнес форум присъстват над 500 представители на български компании от различни сектори, които търсят сътрудничество с китайски партньори.„Благодарни сме за активната политика и практически действия които китайската страна и правителството на Китай предприемат за насърчаване на китайските компании и разширяване на тяхното присъствие в региона“, завърши той.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката