Mинистър Караниколов се срещна с председателя на Конфиндустрия България Мария Луиза Мерони
 
13 септември 2017

Министърът на икономиката Емил Караниколов сe срещна с председателя на Асоциацията на италианските предприемачи в България Мария Луиза Мерони. На срещата присъстваха още и зам.-председателите Пламен Дилков и Джузепе Де Франческо, отговарящи за образованието и човешките ресурси в Конфиндустрията.

По време на разговора министър Караниколов обсъди въпроси, свързани с дуалното обучение, набирането на квалифицирана работна ръка и т. нар. „синя карта“.  Той запозна участниците с анализ, който се обсъжда с Българска академия на науките (БАН) и който ще съдържа информация за следващите 5 г. - каква работна сила ще е необходима на бизнеса. „Целта е проучването да бъде предоставено на  училищата и университетите, за да могат те да променят тяхната образователна програма и тя да е насочена към необходимостта й да отговаря на изискванията на бизнеса“, каза още икономическият министър. Той подчерта, че усилията ни са насочени към намаляване на административната тежест и осигуряване на благоприятна и предвидима бизнес среда. Министър Караниколов каза още, че решаването на проблемите на бизнеса  е важно и увери, че Министерството на икономиката ще продължи да работи все така целенасочено за една по-конкурентоспособна и ефективна икономика.

В рамките на срещата бяха обсъдени и начините за кандидатстване по Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (ОПИК). Основният фокус на разговорите беше съсредоточен върху малките и средните предприятия, които са основен източник на растеж и създаване на нови работни места като подкрепата за големи предприятия през  програмен период 2014-2020.

От своя страна Мария Луиза Мерони предложи на следващото заседание на Консултативния съвет за индустриална стабилност и растеж да бъде обсъдено членството на Конфидустрия България в него.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Програма COSME 2014-2020
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката