Министър Караниколов: Ситуацията със собствеността на „Дунарит“ е много объркана
 
06 септември 2017

„Ситуацията със собствеността на  „Дунарит“ е много объркана. Г-н Емилиян Гебрев не е вписан в Търговския регистър като собственик на дружеството”. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на брифинг в Министерството на икономиката.

По думите му към момента собственик си остава дружеството "Кемира", акциите на които са запорирани от Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество (КОМПИ), което е видно от Търговския регистър. „Имаше спекулации, че Министерството на икономиката отнема лиценза на "Дунарит", но не е вярно. Поемаме ангажимент дружеството да не спира работа си и работниците да запазят работните си места“, поясни още Караниколов. Според него вакуум в този бизнес няма - ако едно дружество бъде спряно, чуждестранни конкуренти идват на негово място. Караниколов припомни, че Държавна консолидационна компания (ДКК) е платила на синдиците на КТБ, като с тези пари ще бъдат удовлетворени кредиторите на банката. В тази връзка дори имаше благодарствено писмо към премиера Бойко Борисов и Министерството на икономиката от страна на „Дунарит".

Следващата седмица Министерството на икономиката ще представи анализ за състоянието около задълженията на „Дунарит“. Икономическият министър увери, че ведомството ще работи в интерес на работниците, оптималното функциониране на дружеството и респективно на целия военно-промишлен комплекс.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Програма COSME 2014-2020
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката