Министър Караниколов връчи грамота на 3 500-ия служител на американската компанията DXC Technology у нас
 
17 септември 2019

„През последните години българското правителство се ангажира да развива иновативни производства с висока добавена стойност, да запази привлекателността си като дестинация за ПЧИ, да подобри бизнес климата и да увеличи възможностите за технологично развитие“. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на церемонията по връчването на грамота на 3 500-ия служител на американската компанията DXC Technology. Той подчерта, че  икономическата политика на България дава приоритет на разширяването на различни сектори, като информационни и комуникационни технологии, екологични технологии и иновации.

По негови думи в сектор Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) разполагаме с добри специалисти и един от приоритетите на правителството е да се привлекат повече инвестиции. „Средногодишният темп на нарастване на добавената стойност в сектора за последните 10 години е над 25%, като последните данни възлизат на 1,14 млрд. евро“, заяви  министър Караниколов.

По време на церемонията икономическият министър припомни, че България притежава ключовите фактори, необходими за развитието на успешни бизнес и инвестиционни проекти. „Прилагаме едни от най-ниските данъчни ставки в ЕС: 10% корпоративен данък, 0% за реинвестирана печалба в общини с висока безработица, 10% данък върху личните доходи, 5% данък върху дивидентите“, допълни той.

В заключение министър Караниколов увери гостите, че българското правителство ще продължи да работи за поддържането на макроикономическа и фискална стабилност. „Те са наш първостепенен приоритет, като един от най-важните фактори за привлекателност на инвестиционната и бизнес среда“, изтъкна той.

 

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката