Министър Кирил Петков участва във видеоконференция за българо-германските икономически отношения
 
19 май 2021

Трябва да намерим потенциалните синергии, така че по-голямата част от добавената стойност да остава в България. Ще работим за повече прозрачност, повече добавена стойност, по-висок експорт и реални резултати. Това заяви министърът на икономиката Кирил Петков, който участва във видеоконференция на тема: „Германо-българските икономически отношения: актуално състояние и перспективи“. Видеоконференцията откри Президентът на Република България г-н Румен Радев, а участие взеха още посланикът на Федерална Република Германия Кристоф Айххорн, представители на Германо-българската индустриално-търговска камара и на германския бизнес у нас.

Министър Петков посочи, че експортният бизнес допринася за по-високия стандарт на живот в България, а работата с немските компании до по-високи правила и по-подреден начин на взаимодействие с бизнеса.

По думите му Германия е стратегически партньор и положителното развитие на двустранните отношения е приоритет за българската страна.

Събитието се проведе в административната сграда на медодобивния завод на „Аурубис България“ АД до гр. Пирдоп и гр. Златица. В рамките на посещението си министърът на икономиката и държавният глава разгледаха медодобивния завод и проведоха среща с неговото ръководството, както и с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката