Министър Петков: 602 писма с инвестиционни намерения за последните 5 седмици
 
06 юли 2021

В Министерството на икономиката са изпратени 602 писма от чужди компании с намерение за инвестиции и сътрудничество. Очакваме в скоро време писмата да станат реални сделки. Това заяви на брифинг министърът на икономиката Кирил Петков във връзка с резултатите от съревнованието на икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) на България в цял свят. Министър Петков изтъкна, че това са писма само за последните 5 седмици. Той поясни, че 129 писма са с директни намерения за инвестиции, 218 са с интерес за инвестиции, а 255 са за сътрудничество и благодарности.

Служебният министър на икономиката каза, че няма търговска  служба зад граница без писмо за намерение. „Идеята ни за това състезание беше да се мотивира, да има конкурентен принцип и най-добрите да бъдат отличени“, поясни той. И допълни, че най-много писма има от Великобритания, САЩ и Германия. По негови думи става въпрос за кореспонденция подписана от чужди фирми, които имат интерес да инвестират в България. Те са в сферата на производство на медицински изделия, системи за улавяне на въглероден двуокис, решения за съхранение на електрическа енергия, високотехнологични фирми произвеждащи изделия в сферата на космическата индустрия и др.

Отличени бяха и търговските ни представителства в Грузия, Румъния, Русия и Индия.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката