Министър Петков е на работно посещение в "Мини Марица-изток"
 
13 септември 2021

Министърът на икономиката Кирил Петков се срещна със синдикатите в "Мини Марица-изток" по време на работно посещение в гр. Раднево.

В рамките на срещата служителите поискаха да бъдат запазени работните места в "Мини Марица-изток". Дружеството да работи колкото е възможно по-дълго време, защото осигурява препитанието на хиляди граждани. Поискано беше да бъде запазена енергийната независимост и националната сигурност на България до изчерпване на количествата.

Министър Петков заяви, че най-важното днес е да се чуе мнението на хората и то да се обедини с общите стратегии за Плана за възстановяване, в който един от приоритетите е индустриалните зони. Икономическият министър е на работното посещение заедно с министърът на финансите Асен Василев.

Двамата министри се включиха и в подписката за запазване на въглищния комплекс и работните места, която вече събра подкрепата на над 100 хиляди души. По негови думи не може да се правят планове само на база стратегии трябва да има обратна връзка, да има дискусии с хората. Според него една от приоритетните индустриални зони, които трябва да се създадат в бъдеще, трябва да бъде именно в района на Раднево и Стара Загора.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg