Министър Седларски бе почетен гост на публикуването на Годишник 2017 на Френско-българската търговска и индустриална камара
 
27 април 2017

„Френските инвеститори  се чувстват добре в България, което е значимо за българската икономика и Министерството на икономиката е длъжно да подпомага тези инвестиции и да подкрепя развитието им“. Това заяви министърът на икономиката Теодор Седларски на официална церемония по случай публикуването на „Годишник 2017“ на Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК). На събитието присъстваха още посланикът на Република Франция в България Н. Пр. г-н Ерик Льобедел, г-н Цветан Симеонов председател на Българската търговско-промишлена палата и г-н Стамен Янев, председател на Българска агенция за инвестиции (БАИ).

Председателят на Френско-българската търговска и индустриална камара г-н  Стефан Делайе приветства гостите и благодари на всички за приноса им в издаването на Годишник 2017 на ФБТИК. Той с гордост заяви, че членовете на камарата вече са 210 и разкри пред гостите за създаването на клуб София Start Tech към Камарата, чиято цел ще е да подпомага стартиращите фирми в България.

Г-н Делайе благодари на министър Седларски за топлият прием и конструктивните срещи, на които икономическият министър присъства с членове на Камарата по време на мандата си, които са допринесли за засилването и сплотяването на икономическите връзки между Франция и България. Председателят на ФБТИК изрази задоволството си от ангажираността на министъра към френските инвеститори в България, и към българо-френските предприемачески среди чрез участие в събитията на Френско-българската търговска и индустриална Камара, както и посещенията му на във френските индустриални предприятия Шнайдер и Монтюпе.

По този повод министърът на икономиката Теодор Седларски бе удостоен с почетна грамота и благодарствено писмо от г-н Стефан Делайе за забележителния му принос към развитието на двустранните икономически отношения между Франция и България.

Министър Седларски уточни, че се радва за инициативите на ФБТИК в подкрепа ма стартъп общността в България. Той отправи своите поздравления към  председателя на камарата г-н Стефан Делайе и изрази надежда, че съвместната работа ще продължи да бъде ползотворна и при следващия екип на Министерство на икономиката.

 

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката