Министър Везиева и посланикът на Египет в България обсъдиха сътрудничеството в областта на дигитализацията и зелената икономика
 
19 октомври 2021

Министърът на икономиката Даниела Везиева проведе среща с Н. Пр. г-н Халед Ибрахим Емара, посланик на  Арабска република Египет в България.

Двамата обсъдиха възможностите за засилване на икономическото сътрудничество между двете държави и  увеличаване на стокообмена, както и по – активното партньорство в областта на дигитализацията, зелената икономика и земеделието.

Везиева посочи, че  има  много добри възможности за сътрудничество в сферата на биологичното земеделие, преработващата промишленост, машиностроенето и производството на храни. Тя изтъкна, че страната ни разполага с изключителни специалисти в IT индустрията и двете страни имат добър потенциал да разменят опит в дигиталната икономика.

Н. Пр. г-н Халед Ибрахим Емара подчерта, че страната ни има възможности за износ към египетския пазар на месо и  земеделски продукти, както и  да се възползва от опита на Египет в производството на зелена енергия.

Министър Везиева и посланик Халед Ибрахим Емара обсъдиха още и засилване на работата на създадения през 2017 – та година българо-египетски бизнес съвет, който да подобри партньорството между компаниите от двете страни.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката