Министър Везиева направи първа копка на нова инвестиция за над 30 милиона лева в Индустриален парк "София - Божурище"
 
23 октомври 2021

Министърът на икономиката Даниела Везиева  участва в церемония по първа копка за изграждане на нов логистичен парк на българска компания за търговия на бяла и черна техника в Индустриален парк "София - Божурище". Общата стойност на инвестицията е над 30 милиона лева, като се очаква тя да бъде завършена до края месец март 2023 г.

„За министерството на икономиката е приоритетно сертифицирането на подобен тип инвестиции. България е правилното място за правене на бизнес, а индустриалните зони са добро място за развитието на компаниите“, заяви министър Везиева.

По думите й само за последните няколко месеца са сертифицирани 12 проекта по Закона за насърчаване на инвестициите на обща стойност над 400 млн. лв., с потенциал за разкриване на близо 1500 работни места. Проектите са предимно извън столицата, в това число четири в община с безработица над средната за страната.

„Това е резултат от различния подход в работата на екипа през последните месеци, който заложи на изграждането на една чиста инвестиционна среда, без корупция“, посочи икономическият министър.

Тя поздрави ръководството на компанията за реализирането на инвестицията и за създаването на нови работни места по време на пандемията.

На церемонията присъстваха още изпълнителният директор на Българска агенция по инвестиции Стамен Янев и  изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони  Антоанета Барес.

Търговска верига „ЗОРА“ стартира проект за изграждане на нов логистичен парк с административна сграда и складове за обслужване на търговската мрежа. Логистичния център включва административна сграда и складова база в Индустриален парк "София - Божурище". Той ще бъде построен върху терен от 80 000 кв.м. и ще бъде реализиран в два етапа. Строителството ще се изпълнява по съвременна технология с висококачествени материали, заложен e висок процент на енергийна ефективност и енергийна независимост посредством собствена фотоволтаична инсталация. Предвижда се и изграждане на зарядна станция за електрически автомобили.

 

 

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката