Министър Везиева откри българо – виетнамски бизнес форум
 
26 октомври 2021

Министърът на икономиката Даниела Везиева откри българо – виетнамски бизнес форум в присъствието на вицепрезидента на Социалистическа република Виетнам г-жа Во Тхи Ан Суан, която е на посещение в България. Тя е на официална визита в страната ни по покана на вицепрезидента г-жа Илияна Йотова. Събитието беше организирано от БТТП и посолството на СР Виетнам в София, като събра представители на деловите страни от двете държави. „Днешният бизнес форум демонстрира нашата обща воля и желание за динамичен диалог и още по-интензивно развитие на търговско-икономическите отношения. Надявам се бизнес срещите да послужат за стартиране на конкретни партньорства и съвместни проекти в различни сектори на икономиката от двустранен интерес“, заяи Везиева. По думите й двете страни имат потенциал за партньорство във високите технологии и IT сектора.

На събитието беше подписан меморандум за сътрудничество между българска и виетнамска компании в сферата на медицината и фармацията. По време на форума стана ясно, че само за първите 9 месеца на настоящата година стокообменът между двете страни е над 125 млн. щ.д., което е ръст с повече от 50 % спрямо същия период на 2020 г. Везиева подчерта, че тези данни все още не съответстват на потенциала на двете страни и изрази надежда България и Виетнам да задълбочат своите търговски взаимоотношения. Служебният икономически министър изтъкна, че българското правителство ще продължи да поставя във фокуса на външноикономическата си политика търговските и индустриалните отношения с Виетнам, като наш традиционен партньор в региона и ще подкрепя всички инициативи в интерес на ефективното сътрудничество между двете страни.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката