Министър Везиева откри първата иновативна фабрика в Европа за производство на биоразградими чаши за кафе
 
29 септември 2021

Когато предприемачеството и иновациите се срещнат с професионализма се получават резултати. В България кръговата икономика се развива бързо, въпреки трудната пандемична обстановка.  Това заяви министърът на икономиката Даниела Везиева днес в гр.Пловдив, при откриването на  първата иновативна фабрика в Европа за производство на ядливи биоразградими чаши за кафе.

По думите й министерството на икономиката е фокусирано върху подпомагане на малките и средни предприятия с експортен потенциал  и развитието на иновациите, като основен фактор за устойчив растеж и повишаване добавената стойност в икономиката. "Ще се радвам за новите мерки, които предстои да разкрием, да кандидатстват фирми като тази", отбеляза тя.

"В предприятието вече работят 30 души на 3 машини“, посочи   изпълнителният директор Мирослав Запрянов. Те правят по 2,5 милиона ядливи чаши на месец. Амбициите на компанията са за закупуване на още 3 машини, с помощта на които оборотът да нарасне до 10 милиона бройки месечно.

Фабриката на Cupffee  се намира в индустриална зона "Тракия" в гр.Пловдив. Чашите се предлагат в над 30 държави от целия свят. Основната цел е да се редуцира голямото количество отпадъци от пластмасови чашки, които се разграждат.

Производствената сграда е с площ 3600 кв. м. и разполага с първата в света автоматична  производствена линия за биоразградими чаши.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на Пловдив Здравко Димитров, кметът на район "Тракия" Костадин Димитров, чуждестранни гости и инвеститори, бизнес партньори на компанията.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Формуляри
 
 
Пишете ни
Тел.: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg