Министър Везиева отличи млада технологична компания в конкурса „Големите малки“
 
01 октомври 2021

Министърът на икономиката Даниела Везиева връчи голямата награда в конкурса на вестник „24 часа“ „Големите малки“ на младата и амбициозна технологична и образователна компания „Гамифино“. Фирмата има за мисия да направи бизнеса и обученията по-продуктивни, интересни, креативни, иновативни и забавни чрез внедряване на методите и елементите на игровизация. Един от продуктите на „Гамифино“ е вечна тетрадка, в която може да се пише и трие, както и да се разместват и добавят страници.

"За мен е огромно удоволствие да съм част от тази позитивна енергия на това мероприятие", каза министър Везиева. Тя уточни, че фирмите могат да разчитат и на Министерството на икономиката, което им помага чрез иновативни програми, инструменти. В новия програмен период по предстоящата програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ са предвидени 100 млн. евро за добри идеи в предприемачеството и иновациите, а чрез новата програма на ББР всички креативни индустрии могат да получат кредити при добри условия.

10 иновативни и малки фирми взеха отличия в седмите поред годишни награди „Големите малки“, които в. „24 часа“ организира.

„Ще се радвам да се срещнем с първите фирми, които са наградени преди 7 години, за да видим как са се развили и да обменим идеи", заключи икономическият министър.

 

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg