Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов стартира срещи с работодателските организации
 
05 август 2022

Активизиране на работата на търговските аташета зад граница, подобряване на условията за правене на бизнес в страната, задълбочаване на диалога между държавата и работодателите. Това бяха основните теми на срещата между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.

БТПП е откроила основни проблеми, които компаниите срещат при стартиране на бизнес в България, стана ясно по време на срещата. „Това трябва да бъде списъкът с най-приоритетни задачи за държавата, за да бъдем конкурентни и атрактивни като инвестиционна дестинация“, подчерта Никола Стоянов. Той поздрави Палатата и за усилията им за насърчаване на българския експорт и се ангажира, че ръководената от него институция ще съдейства с всичко, което може.

Председателят на БТПП изрази удовлетвореност, че на поста вижда човек, с който през годините са работили и който познава институцията. Той се ангажира експертите на Палатата да участват във всички инициативи, които могат да подпомогнат.

Съвместно с работодателите ще бъде направен и преглед на подзаконовата нормативна уредба за намаляване на административната тежест за бизнеса. „Искам да ви уверя, че за мен няма малки и големи проблеми. Вратата ми е отворена за всеки бизнесмен и съм готов оперативно да разискваме с работодателите всяка трудност, която срещат“, каза още министър Стоянов.

 

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg