Министър Лукарски: "Работим за намаляване на административната тежест за бизнеса"
 
20 ноември 2014

Стартираме проверки на пиротехническите съоръжения и детските играчки

"Работим за подобряване на инвестиционния климат в България и връщането на доверието в институциите. Усилията ни са насочени към намаляване на административната тежест и осигуряване на благоприятна и предвидима бизнес среда". Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски на откриване на модернизирания завод "Верила Лубрикантс" АД, част от Приста Ойл.

"Сред основните приоритети на Министерството на икономиката е именно насърчаването на инвестициите във високотехнологични производства, които са двигател на всяка икономика", заяви икономическият министър. Той поздрави ръководството на компанията за намерението им да вложат допълнителни средства в размер на 1, 5 млн. евро за модернизация и повишаване на производителността на завода за пластични смазки. "Тази инвестиция ще допринесе за устойчивото развитие както на местната, така и на националната икономика", категоричен бе министър Лукарски.

Според него законодателни промени в Закона за обществените поръчки са абсолютно задължителни с цел провеждането на прозрачна политика: "Тази правна рамка е свързана с развитието на българската икономика и разходването на европейските средства". По негови думи основните промени, които ще залегнат в новия законопроект са свързани с електронизацията на търговете при провеждането на обществените поръчки и с унификацията на документите. Друга мярка за осигуряване на по-висока ефективност на системата ще бъде засилването на ролята на Агенцията по обществени поръчки.

"Във връзка с борбата на правителството срещу корупцията, съм разпоредил Държавна агенция метрологичен и технически надзор извърши проверка на дрегерите и радарите, които използват Пътна полиция". Тази мярка обяви икономическият министър срещу зачестилите сигнали за използване на частни или несертифицирани радари и дрегери от служителите на МВР. "Ще стартират и проверки на сертификацията на пиротехнически съоръжения и детски играчки във връзка с наближаването на коледните новогодишните празници", съобщи министър Лукарски. "Проверката е с цел осигуряването на безопасността и здравето на всеки от нас и нашите деца", добави още той.

 

 

 

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg