Министър Седларски и кметът на Бургас Димитър Николов посетиха едно от най-бързо развиващите се пространства за споделена работа в София
 
23 март 2017

Министърът на икономиката Теодор Седларски и кметът на Бургас Димитър Николов посетиха едно от най-бързо развиващите се пространства за споделена работа в София - CowOrKing by Puzl.

„Местата за споделена работа се превръщат в олицетворение на новата бизнес култура с фокус върху младежките идеи, които генерират добавена стойност“, отбеляза министърът на икономиката по време  на  работна среща с кмета на Бургас и с основателя на „Puzl“ г-н Тибаут Таитингер. На срещата бяха обсъдени възможностите за създаване на споделено работно пространство и в Бургас.

Със съдействието на Министерство на икономиката в Бургас ще започне изграждане на споделени работни пространства, с цел развитие на стартъп екосистемата в града. Дискутирано бе как със своето местоположение и атрактивни културни събития, традиционно привличащи младежката аудитория, град Бургас да се превърне в  притегателен център за т.нар „дигитални номади“, които  да намерят в града перфектни условия за живот и творческа работа край морето. Обсъдена бе и идеята да бъде създадена целогодишна възможност за тяхното развитие, която би била изключително атрактивна, ако бъде създадена подходяща среда, както в Морската градина, така и в индустриалната зона.

На срещата бе коментирано как да бъде развита културата за споделяне на работно пространство в България и възможностите такива пространства да свържат по-големите градове в България.

От своя страна Тибаут Таитингер  сподели, че в България е бил изненадан да открие толкова много отворени към стартъп културата млади хора. Министър Седларски и Димитър Николов обиколиха помещенията на „Puzl“ и се запознаха с работната атмосфера на споделеното пространство.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg