Министър Седларски участва в Петия източен форум Берлин 2017
 
06 април 2017

Министърът на икономиката Теодор Седларски участва в Петия източен форум Берлин 2017, който се проведе днес в германската столица. Бъдещето на европейското и евразийското партньорство беше темата на тазгодишното издание на форума, в който взеха участие президентът на Германската индустриално-търговска камара Ерик Швайцер, председателят на борда на Евразийската икономическа комисия Тигран Саргсян, управляващият директор на Източната комисия на германската икономика и правителствени представители на Казахстан, Украйна и Хърватска.

Българският министър на икономиката Теодор Седларски участва в кръгла маса на тема "Дигитализацията като свързващ мост между Изтока и Запада", заедно с държания секретар в Министерството на икономиката на Хърватия, представителя на Евразийската икономическа комисия, както и мениджъри на SAP и Deutsche Telekom. В речта си министър Седларски представи българските постижения в цифровата икономика и амбицията на страната да бъде дигитален хъб в Югоизточна Европа, както и подготвяната от екипа му българска стратегия за Индустрия 4.0. Министър Седларски изтъкна необходимостта от инвестиране в новите идеи и от добри финансови модели за подкрепа на стартиращите компании.
Разговорите и срещите по време на форума бяха обединени в тематични дискусии, в които участваха ръководители на водещи международни технологични компании. Участниците обсъдиха предизвикателствата пред икономическото партньорство между Европа и Евразия, породени от миграцията, евроскептицизма, Брекзит и национализма, както и възможността да бъде установено общо икономическо пространство от Лисабон до Владивосток.
Първият ден от работното посещение на министър Седларски в Берлин ще завърши с откриващо събитие по повод утрешното участие на страната ни като партньор на специализираната международна конференция StartUp Camp 2017.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката