Началникът на кабинета на МИИ Калоян Методиев на среща с германския бизнес
 
28 май 2022

Началникът на кабинета в Министерството на икономиката и индустрията Калоян Методиев беше сред представителите на правителството, които участваха в срещата на премиера Кирил Петков с ръководството на Германо-българската индустриална търговска камара.

По време на разговорите беше казано, че за българското правителство е важна политиката за нулева толерантност към корупцията и че прилагането й, както и правилни икономически мерки, ще благоприятства България да бъде атрактивно място за инвестиции.

Целта на срещата, която се проведе в петък в Министерския съвет, бе чрез директен диалог с бизнеса да се работи в подкрепа на икономическия растеж, повишаване на конкурентоспособността на малки и средни предприятия и компании с потенциал за продажби извън страната.

По време на разговорите бяха обсъдени също актуални теми, свързани с подобряване на бизнес средата, гарантиране на върховенството на правото и мерки за привличане на чуждестранни инвеститори.

Представителите на Германо-българската индустриална търговска камара направиха предложение за меморандум за електронно управление, който в бъдеще да бъде подписан с правителството.

В срещата участваха още министърът на електронното управление Божидар Божанов и посланикът на Федерална република Германия в България Кристоф Айххорн.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg