ОПРОВЕРЖЕНИЕ
 
25 януари 2022

Средната заплата в Министерството на икономиката е 1629 лв.

Във връзка с публикуваната статия във в. Сега: „В бюджета на икономическото министерство са заложени огромни заплати“, искаме да заявим, че съдържанието на материала е напълно невярно, некоректно и очевидно тенденциозно. Намираме, че медията Ви остро манипулира общественото мнение и обостря обществената нагласа, особено във време на пандемична обстановка и нарастващата инфлация, когато хората и без това са крайно обезверени и емоционално разтърсени. Изложената информация е в разрез с всякаква журналистическа етика за провереност и достоверност на публикуваното съдържание. Реално с подобна невярна информация , Вие произвеждате и разпространявате фалшиви новини, чрез които не само накърнявате достойнството и клеветите стотици щатни и извън щатни служители, но и опетнявате имиджа на институцията. Министерството на икономиката не толерира подобни спекулативни твърдения и се разграничава от тях.

В отговор на Вашите манипулативни данни, Министерството на икономика заявява, че ако бяхте проверили информацията си в аванс, щяхте да разберете, че средната заплата в икономическото ведомство е 1629, 72 лв. , а числеността на двете министерства и второстепенните разпоредители с бюджет към тях, ясно е посочена в доклада към проекта на постановление на Министерския съвет за приемането на Устройствените правилници на Министерството на икономиката и индустрията и Министерството на иновациите и растежа.

Съгласно посоченото в доклада, Министерството на икономиката и индустрията е с обща численост на персонала на централната администрация и второстепенните разпоредители с бюджет общо 1 592 щатни бройки, от които 399 са във ведомството, а 1193 във второстепенните му разпределители. Министерството на иновациите и растежа е с обща численост на персонала на централната администрация и второстепенните разпоредители с бюджет общо 482 щатни бройки, като 282 от тях са заети в оперативните програми и разходите за персонал се финансират с техническата помощ на оперативните програми и не са за сметка на държавния бюджет.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg