През 2018 г. стокообменът на България с федерална провинция Мекленбург-Предна Померания възлиза на 23,7 млн. евро
 
27 септември 2019

Главният секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров обсъди възможностите за разширяване на икономическото и външнотърговското сътрудничество със Стефан Рудолф, държавен секретар в Министерство на икономиката, труда и здравеопазването на федерална провинция Мекленбург-Предна Померания, Германия.

Влдимир Туджаров изтъкна, че външно-търговският стокообмен на България с федерална провинция Мекленбург-Предна Померания през 2018 г. възлиза на 23,7 млн. евро. Вносът от България възлиза на 5,3 млн. евро, а износът към България на 18,4 млн. евро. “Данните за стокообмена показват нуждата от по-усилена работа както от българска, така и от немска страна”, подчерта Туджаров.

По време на срещата бяха набелязани направления с потенциал за сътрудничество в области като научните изследвания, технологиите и иновациите, дигитализацията, ИКТ, корабостроене и автомобилната промишленост. “Има много немски компании в България, които инвестират и реинвестират не само в едно разширение на заводите си. Смятам, че немските компании се чувстват добре в страната ни като до голяма степен това се дължи на добрата икономическа среда”, посочи Туджаров.

От своя страна Стефан Рудолф отправи покана за посещение на провинция Мекленбург-Предна Померания и организирането на бизнес форум, както и срещи с представители на аутомотив клъстера.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Икономическа карта
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката