Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение на Устройствения правилник на Министерството на икономиката
 
18 ноември 2021

С проекта на Постановление на Министерския съвет за изменение на Устройствения правилник на Министерството на икономиката, ръководенето и координирането на процеса на разработване и изпълнението на Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС) се възлага отново на министерството.

ИСИС е Отключващо условие №1 по Споразумението за партньорство с Европейската комисия, а основният капацитет в областта на иновационната политика за предприятията е съсредоточен в Министерството на икономиката.

Възлагането на ръководната роля в иновационната политика на Министерството на икономиката е част от спешните мерки за подкрепа на инвестициите в иновации, иновативността на предприятията и цели създаване на условия за реализирането на проекти с европейски средства.

Документи:

Проект на Постановление

Проект на доклад до Министерския съвет

Предварителна частична оценка на въздействие

Становище на дирекция "Модернизация на администрацията"

На заинтересованите лица се предоставя 14-дневен срок за изпращане на предложения и становища. За контакт: j.enev@mi.government.bg.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 
Пишете ни
Тел.: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg