Служебният министър на икономиката Никола Стоянов: Ще надградя работещите инициативи в министерството и ще бъда безкомпромисен за всяко закононарушение
 
02 август 2022

Ще надградя всяка работеща инициатива в Министерството на икономиката и индустрията като в своите действия ще се движа изцяло от законовите разпоредби и ще бъда безкомпромисен към всяко нарушение. Това каза служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на церемонията по приемане на управлението на институцията. Той подчерта, че ще работи в тясна връзка с бизнеса и синдикатите, а ключов приоритет за него е прозрачността и диалогичността.

 

“Първостепенна задача ще бъде да подготвим икономиката за тежката зима, която предстои“, каза Никола Стоянов. По думите му най-добрите решения ще бъдат търсени в тясна координация с работодателските и синдикалните организации. „Газови доставки, цени на горива, растяща инфлация. Това са големите предизвикателства, които заплашват всяка компания и всеки семеен бюджет“, допълни той.

 

Никола Стоянов подчерта, че всяка криза е и възможност и ще работи така, че въпреки всички предизвикателства, българската икономика да бъде по-конкурентоспособна, а страната ни по-привлекателна за чуждестранните инвестиции.

 

Вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова представи свършеното от нея като министър на икономиката и индустрията и пожела успех на нейния наследник. Двамата бяха единодушни, че контролните органи трябва да работят максимално ефективно в условията на засилваща се инфлация, за да спрат всеки опит за спекула.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Тел.: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg