Световен лидер в производството на електронна медицинска апаратура ще инвестира в завод в Пловдив
 
01 ноември 2019

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвеститор клас „А“ по ЗНИ на изпълнителния директор на БТЛ Индъстрийз“ АД за инвестиционния проект „Изграждане на фабрика за производство на електронна медицинска апаратура“.  Компанията, която вече над 20 години работи в Пловдив  и  е световен лидер в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура предвижда да разшири производството си и да  построи нова база в града.  Размерът на инвестицията възлиза на близо 20 млн.лв. , като се очаква  да бъдат открити 200 нови работни места.

Зам.-министър Борисов посочи, че регионът се е превърнал в изключително притегателен център за знакови и високотехнологични инвестиции. По думите му Пловдив се е утвърдил като  индустриалната столица на България. Той посочи, че градът е един от лидерите по отношение на ниска безработица, а също и по липсата на икономически неактивно население.

BTL Industries е третата по големина компания за производство на физиотерапевтична медицинска техника в света. Компанията е световен лидер в разработката, производството, търговията и сервиза на електронна медицинска апаратура в три направления: Физиотерапия, Кардиология и Естетична медицина. Уредите на компанията се продават в над 120 страни на 6 континента. Производствената й база се намира в Пловдив, разполага и с R&D център.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката