Вицепремиерът Корнелия Нинова и посланикът на Алжир обсъдиха задълбочаване на отношенията между двете държави
 
15 април 2022

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и посланикът на Алжир Байя Бенсмаил обсъдиха възможността за засилване на икономическите отношения между двете страни в различни сектори, където сътрудничеството е забавено заради ковид кризата.

Икономиката, инфраструктурата, земеделието, отбраната и водният сектор са традиционни сфери на взаимодействие, които в миналото са развивани добре и където може да започне да се надгражда. Около това мнение се обединиха и двете страни по време на срещата. Посланикът на Алжир допълни, че страната й вижда като сфери на взаимен интерес и фармацията и оптиката.

По време на разговорите алжирският посланик отбеляза, че цел номер едно на посолството е работа по линия на икономическата дипломация. Вицепремиерът Корнелия Нинова напомни, че Алжир е възприеман като врата към Африка. Обсъдени бяха и възможностите за туризъм между двете държави, както и необходимостта от директен полет между Алжир и България.

На срещата бе договорено и възстановяване на работата на Смесения българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество, който не е заседавал от осем години.

 

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg